Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Co jsem to tak rychle prolít, tak nejlepší země na počet obyvatel tipuju Austrálii. Nejhorší je Mexico, Nigérie, Indie, Indonésie...
Vzdycky jsme byli jedna z nejlepsich zemi na sport a na pocet obyvatel jsme to opet potvrdili a to jeste Nelly Korda hraje za USA, coz je skoda, udelala celkem dle ocekavani zlato, nasemu golfu by podobna osobnost pomohla, i kdyz je to jen zenskej golf, coz je neco jako zenskej fotbal co se tyce popularity.
Když už je tu debata o těch medailích, tak celkový 18. místo a nechat za sebou na LOH běžecké velmoci, jako je Keňa (vytrvalostní běhy) nebo Jamajka (sprinty), a to nejen díky zlatům, ale i celkovému počtu medailí, je parádní úspěch. Španělsko moc neberu, tam stačilo jedno zlato a je i před Polskem.
@90210 (09.08.2021 11:31): Jedině nějaké závody družstev v oštěpu, což by mohlo bejt zajímavý. Zvláště letos :) Ale z každý země to dělá pár lidí, takže by to asi neprošlo :)
@90210 (09.08.2021 11:31): jo, taky mi to přijde nefér, vůči ostatním sportům... v lezení se dělají kotrmelce, aby se to nějak sesmolilo a v plavání je závod pomalu po každém metru :D takže mít 8 medailí pro plavce není zase takový nereál...
@Zoltan (07.08.2021 14:50): To si tehda USA prolobbovalo, aby bylo v plavani tolik medaili a dublujicich se disciplin jako volny zpusob, aby jim to zajistilo vzdy predni mista na medailovych zebriccich, protoze to byl jejich top sport, i cas plavani byl upravovanej tak, aby se co nejvic blizil prime timeu v USA. Vtipny je, ze to dnes nikdo neresi a moc se tim nezaobira, ale plavani na OH je vlastne cheat. Co by zmohl takovej Honza Zelezny, kterej mel jen jednu zlatou placku za ostep.
@Zoltan (07.08.2021 14:50): tak on by šel třeba i sprinter, co umí i přes překážky :-) Ale to by jich bylo jen 6 (počítám i skok do dálky). Marion Jones to v Sydney skoro dokázala (bez těch překážek), než se zjistilo, že si trošku pomáhá.
@Zoltan (07.08.2021 14:34): JJ, ale když si je rozklikneš, tak kolikrát tam ty medaile jsou od té Čáslavské a Zátopka. Prostě tak byly disciplíny "dělené". Nebo naopak ještě existovali univerzálové, kteří zvládli různé tratě. Byť zase... Teď jsme v zimě měli krásný příklad z "historie" v Ledecké. ;)

Na menší zemi (proti Československu) každopádně při porovnání letos opravdu dobrý výsledek. ;)
@Jumas (07.08.2021 14:16): Takhle je to asi spravedlivé. Fišerová, Fuksa, Dostál, Ondra, Bábek a pár dalších možná... Tam se čekalo více. Zase mnohé i zlaté nebyly až tak pravděpodobné. Celkově je to ale hodně solidní úspěch českého sportu a velmi dobrá reprezentace. Mj. i právě pro to, že máme vícero dalších sportovců v první šestce. Dává to právě i dost očekávání do budoucna. :)
Medaile s nejmenší pravděpodobností zisku, ale vyšlo to. Ani kanoe, ani dráhová cyklistika ani pětiboj, ale oštěp. Fakt paráda. Naplánovali si kluci tu formu a ty největší borci neformu na nejlepší možnej okamžik.
@rikuhahl (07.08.2021 14:11): Za ČSSR sbírali medaile ve více disciplínách Zátopek či Čáslavská. Tahle variabilita se tak cení, že bych to skoro počítal jako nejúspěšnější olympiádu historie (tedy vč. československé éry). A vícero medailí ještě nevyšlo dosti o fous. Imho na příští olympiádu nás tak slušně namlsali! :)
Tak přece existuje spravedlnost :) Z dnešních želízek jsem ostěpařům věřil nejmíň, ale je to nádhera, dvojnásobná. A je to zase medaile z atletiky, to je prostě stálice. Krása a je to nej olympiáda života většiny z nás ;)
Tak pojď, stříbro z oštěpu by stačilo na nej olympiádu historie! :D
Vlach pátý. Ten to tedy solidně doběhl. Prý má z laser game olympijský rekord dokonce.
@Jab (07.08.2021 11:41): úplně nečekaný to neni, přeci jen je to náš tradiční sport, ale Kuf byl “jen” v širším okruhu favoritů. Už zbývá opravdu jen tohle a oštěp a OH už se nás týkat nebude. Bylo by fajn zakulatit ty medaile na desítku.
Hele teď nečekaně v moderním pětiboji to vypadá, že by ještě něco mohlo cinknout. Už těch nadějí moc nezbývá. V mužském oštěpu favority úplně nemáme.
@90210 (06.08.2021 14:41): Násobí se pořadí, proto každý posunutí o pozici úplně zamíchá pořadím. Ondra byl 4. na čas, 6. v boulderingu a nakonec 2. v obtížnosti. Jinak by měl 24 bodů a 2. případně i 1. místo, kdyby rakušák spadnul v pravej čas. Bylo to o nervy a nakonec to bohužel nedopadlo. Myslel jsem, že to budou nějak bodovat, jak v desetiboji, to by bylo přehlednější. Ale tak příště tam bude jen ten bouldering a obtížnost a rychlost bude zvlášť. Otázka je, jestli si Ondra udrží výkonnost. Každopádně na koukání to bylo fakt skvělý, ta rychlost z tho byla nejslabší, ale to vymejšlení, jak zdolat stěnu bylo super.
@90210 (06.08.2021 14:04): Hele Ondra je borec o tom žádná. Ale neustále omývání, že systém, který je pro všechny stejný je blby, mi přijde na palici. Ano, na další olympiádu se to změní ale všichni věděli jak to bude na této olympiádě, tak co. Prostě Ondrovi tento trojboj nešel, tečka.
@Richmond (04.08.2021 21:22): Je to vsechno dost podobnej styl, k tem univerzitnim americkym tymum nebo americkymu fotbalu se to hodi, ale jinak je to trochu jinej zanr, nez treba fotbalova loga nebo NHL.

@Jumas (05.08.2021 15:02): @Strady (05.08.2021 13:01): Tyjo to me mrzi, Ondrovi jsem fandil a lezeni je popravde docela zajimavej televizni sport, ale trochu se obavam, ze Ondra dojede na to, ze se na olympiadu dostalo az v jeho 28-ti letech, mozna da jeste pristi olympiadu, ale uz tam asi nebude uplne favorit podle me. Jinak teda ten system fakt debilni.

Jinak u Roryho Sabbatiniho v golfu jsem byl poprvy v zivote rad, ze ma Slovensko v necem medaili (stara dobra rivalita). Tohoto jihoafrickyho rebela jsem mel vzdycky rad, kdysi byval regulerne ve spicce a ted je pro nej stribro velky zadostiucineni a je skoda, ze se o neco podobnyho nepokusime my, tj. domestikovani nejakyho kvalitniho Amika, Jihoafricana nebo Anglana a vyuzit tak toho, ze se na olympiadu ze spicky nekvalifikuje moc hracu, protoze ze 100 nej hracu na svete jsou 3/4 z USA, ale jet jich tam muze jen par. Misto toho se tam dostal i nejakej Cech - tradicne naprostej sedmiligovej ubozak, kterej by tem TOP golfistum z PGA mel spravne nosit bag a nechapu proc bysme meli tem zmrdum z OV platit za cestu podobnych sportovcu bez jakykoli sance skoncit na jiny pozici, nez posledni, to bylo to samy, jako kdyz cernosi zavodili na bezkach na zimni olympiade.

BTW ad OV - zda se, ze ten zvanil Kejval ustoji i ten skandal s nakazou v letadle, kvuli ktere nemohly nastoupit mj. i Maki a Špeki, ten je fakt nesmrtelnej podobne, jako Ivo Kaderka a dalsi celozivotni funkcionari.
@Zoltan (05.08.2021 22:41): No a Tottenhamu teď začíná ten Jablonec hrozit v té Lidl Konferenční lize, takže Kane chce pryč. Torpedo Kutaisi byl ještě ochoten skousnout. Ale Jablonec? Má svou hrdost...